Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία Θεσσαλονίκη

Υπηρεσίες στο ιατρείο

Ιατρική-ψυχιατρική αξιολόγηση,

Ψυχομετρικές δοκιμασίες-τεστ

Ψυχοθεραπεία βασισμένη στην ψυχολογία βάθους / Ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία /  Προσωποκεντρική ψυχοθεραπεία (ατομική, ζευγάρια και οικογενειακή θεραπεία)

Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις και στήριξη οικογενειακού περιβάλλοντος

Ψυχοεκπαίδευση

φαρμακοθεραπεία και συνταγογράφιση

Ψυχιατρικές γνωματεύσεις (ΚΕΠΑ, διορισμοί, security, άδειες οπλοφορίας κ.λπ.)

Υπηρεσίες μεσω βιντεοκλήσης και κατ’ οίκον επισκέψεις

Online συνεδρίες ψυχοθεραπείας

Κατ’ οίκον επισκέψεις, καλυπτόμενες περιοχές: Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά, Πυλαία, Έυοσμος, Συκιές, Αμπελόκηποι, Πανόραμα, Θέρμη

Φαρμακοθεραπεία και Συνταγογράφιση *αυλη

Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία Θεσσαλονίκη

Ψυχιατρική διαγνωστική εκτίμηση

Στην αρχή μιας θεραπείας υπάρχει μια προσωπική συνέντευξη. Θα συζητήσουμε την κατάστασή μαζί σας και θα σας ενημερώσουμε για τις διάφορες θεραπευτικές επιλογές. Μαζί θα προσπαθήσουμε να θέσουμε ρεαλιστικούς στόχους θεραπείας και ένα χρονοδιάγραμμα προσαρμοσμένο στις ατομικές σας ανάγκες. Θα ληφθούν υπόψη όλες οι προηγούμενες θεραπείες που μπορεί να είχατε και σαν πρώτο βήμα θα συζητήσουμε μαζί τα ευρήματα.

Ανοιχτό και ατομικό θεραπευτικό πρωτόκολλο

Ως μέρος του εξατομικευμένου θεραπευτικού πλάνου, βασική προτεραιότητα είναι να κατανοήσετε τη φύση και το υποκείμενο πρόβλημα και τον αντίκτυπο αυτού σε πτυχές της ζωής σας. Η ψυχοεκπαίδευση που γίνεται στο πρώτο κομμάτι της θεραπείας, παίζει καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη της υποτροπής και βοηθά τους ασθενείς να κατανοήσουν καλύτερα την βιολογική διάσταση μιας νόσου και τον ψυχολογικό, και ενδεχομένως ψυχοσωματικό αντίκτυπο της.

Στις περισσότερες περιπτώσεις για μία αρχική βελτίωση της κατάστασης αρκούν και συνίστανται σύντομες ψυχολογικές παρεμβάσεις όπως η βραχεία ψυχοδυναμική θεραπεία ή μια θεραπεία CBT. Εάν στην πορεία προκύψει η ανάγκη για μακροχρόνια ψυχολογική θεραπεία, θα συζητήσουμε μαζί την καταλληλότερη θεραπεία για εσάς

Εάν κριθεί απαραίτητο, θα σας προταθεί και μια φαρμακολογική θεραπεία. Τα φάρμακα θα να σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη θεραπεία σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα φάρμακα θεωρούνται ως η πρώτη γραμμή θεραπείας. Σε αυτή την περίπτωση θα προγραμματίσουμε συνεδρίες παρακολούθησης για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας σας. Θα εξετάσουμε μαζί και πιθανές συμπληρωματικές θεραπείες, εάν χρειάζεται, όπως αλλαγές στη διατροφή και άσκηση.

Συνάντηση θεραπευτή - ασθενή στο ύψος των ματιών

Αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς μας ανοιχτά και αμερόληπτα. Σεβόμαστε την προσωπικότητά τους και τα σχέδια ζωής τους.
Δεν ακολουθούμε μία παιδαγωγική προσέγγιση, αλλά αποδεχόμαστε τις αποφάσεις και τις απόψεις των ασθενών μας. Σε συνεργασία μαζί τους, επεξεργαζόμαστε τα βήματα της θεραπείας και παρέχουμε συμβουλές για την εφαρμογή τους. Υποδεικνύουμε δυνατότητες και προσφέρουμε υποστήριξη ώστε να βρουν τον τρόπο που τους ταιριάζει για να πετύχουν τον στόχο που έχουν επιλέξει.

Εξειδικευμένες Θεραπείες

Διαταραχές άγχους

Διαταραχές άγχους

Ο φόβος είναι μια φυσιολογική ανθρώπινη αντίδραση σε δυνητικά απειλητικές καταστάσεις.

Τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά συμπτώματα εμφανίζονται με αγχώδεις διαταραχές, όπως ένταση, επίμονη ανησυχία κ.ά.

Συναισθηματική Διαταραχή

Κάποιος μιλάει για συναισθηματικές διαταραχές, για παράδειγμα, όταν υπάρχει κατάθλιψη ή διπολικές διαταραχές.

Είναι μια ασθένεια με υψηλό επιπολασμό στη διάρκεια της ζωής και συχνά με χρόνια πορεία, ειδικά αν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

Συναισθηματική Διαταραχή
Διαταραχή Προσωπικότητας

Διαταραχές προσωπικότητας​

Κάποιος μιλάει για διαταραχές προσωπικότητας όταν υπάρχουν ψυχικές διαταραχές με πρώιμη έναρξη και οδηγούν σε στυλ συμπεριφοράς, σκέψης και αλληλεπίδρασης καθώς και συναισθηματικότητα, που αποκλίνουν σταθερά και σημαντικά από τους κανόνες

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προσωπική ταλαιπωρία, υψηλό κίνδυνο για άλλες ψυχικές ασθένειες και σοβαρούς λειτουργικούς περιορισμούς.

Στην προσπάθεια σας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας, θα συνοδεύεστε από τον γιατρο με επαγγελματισμό και σεβασμό. Θα λάβετε μια ατομική θεραπεία προσαρμοσμένη στις προσωπικές σας ανάγκες.

Απεξάρτηση από Αλκοόλ

Η απεξάρτηση από αλκοοόλ είναι μια ειδική θεραπεία αποτοξίνωσης.

Η ενδονοσοκομειακή θεραπεία απεξάρτησης από το αλκοόλ ή τα φάρμακα σε κλινική δεν είναι απαραίτητη ή δυνατή σε όλες τις περιπτώσεις.

Απεξάρτηση από Αλκοόλ
Ψυχοσωματικές Παθήσεις

Ψυχοσωματικές Παθήσεις ή Σωματομορφικές Διαταραχές​

Στην περίπτωση των ψυχοσωματικών ασθενειών, τα σωματικά συμπτώματα (μονά ή πολλαπλά) βρίσκονται στο επίκεντρο της νόσου.

Αυτά συνδέονται με υψηλό επίπεδο άγχους για την υγεία ή υπερβολική ενασχόληση με την ιατρική σοβαρότητα των συμπτωμάτων. 

Θα θέλατε να μας γνωρίσετε ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία; Είμαστε εκεί για εσάς, ακομπλεξάριστα και εμπιστευτικά.

ΔΕΠΥ: Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας

Στο παρελθόν, τα ανήσυχα ή πολύ ονειροπόλα παιδιά ονομάζονταν πολύ ζωηρά, αλλά σήμερα έχουν συχνά ιατρική διάγνωση: ΔΕΠΥ.

Γιατί και πώς να αντιμετωπιστεί η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας και πώς να ζήσετε με αυτήν στην ενήλικη ζωή?

Θεραπεία ΔΕΠΥ
Κρίσεις Πανικού

Κρίσεις Πανικού

Αίσθημα παλμών της καρδιάς, δύσπνοια, φόβος θανάτου – όποιος έχει βιώσει από πρώτο χέρι μια κρίση πανικού, τη φοβάται.

Ο Δρ. Νικόλαος Μωραίτης σε μια συνέντευξη σχετικά με τις αιτίες και τα συμπτώματα των κρίσεων πανικού και στο πώς να απαλλαγείτε καλύτερα από αυτές.

Θεραπεία Πένθους και Απώλειας

Η θεραπεία πένθους / προσαρμογής εντοπίζει και επιλύει τις συγκρούσεις διαχωρισμού που εμποδίζουν την αντιμετώπιση των καθηκόντων του πένθους σε άτομα για τα οποία το πένθος είναι απόν, καθυστερημένο, υπερβολικό ή παρατεταμένο (τύποι πένθους).

Θεραπεία Πένθους
Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή

Περίπου 150. 000 άτομα στην Ελλάδα ζουν με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αν και πολλές ψυχαναγκαστικές σκέψεις και ενέργειες μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Ψυχωσικές Διαταραχές

Στις ψυχωσικές διαταραχές εμφανίζονται διάφορες διαταραχές που επηρεάζουν την προσωπική εμπειρία του περιβάλλοντος και τη συμπεριφορά του ατόμου.

Αυτό μπορεί να συνοδεύεται από πολύ δυσάρεστες εμπειρίες τόσο για τους πάσχοντες όσο και για τους συγγενείς τους και το περιβάλλον τους.

Ψυχωσικές Διαταραχές
Ψυχογηριατρική

Ψυχογηριατρική: Ψυχιατρική και Ψυχοθεραπεία Τρίτης Ηλικίας

Η ψυχογηριατρική είναι η ψυχιατρική και ψυχοθεραπεία της τρίτης ηλικίας όπου επικεντρώνεται στη διάγνωση και τη θεραπεία ψυχιατρικών παθήσεων της τρίτης ηλικίας.

Μπορούν να εμφανιστούν όταν το σώμα, ο εγκέφαλος ή το κοινωνικό περιβάλλον αλλάζουν με την ηλικία.